Сьогодні пропоную дуже стародавній рецепт тістечка, назва у нього у зошиті «Грильяж». Готувала мама. Пишу все, як там написано!
Складники:
Перша частина тіста: (темне)
- 250 гр. маргарину
- 200 гр. борошна
- 2 ст. л. какао
- Сметану при потребі.
Замісити тісто, розділити на три частини, сформувати кульки і в морозилку на 2 години.
Друга частина (біле):
- 4 жовтки
- 250 гр. маргарину
- 500 гр. борошна
- 150 гр. цукру
- 1 порошок для печива
- 1-2 ст. л. сметани.
Замісити та розділити на три частини.
Брати кожну по одну частину (білу) та розкатати на пергаменті. Змастити сливовим густим варенням (лекваром), присипати висушеними, подрібненими горіхами, потім натерти одне темне тісто з морозилки, змастити збитими білками.
Так зробити з усіма трьома частинами. Випікати при темп.180 гр. до готовності.
Додатково: збити 4білки що залишились з тіста з 150 гр. цукру. Написано так в рецепті. Я раджу на кожен корж збивати білок окремо. Можна брати по 2 білки на 1 корж. Горіхи (грецькі) не важила, чим більше тим краще.
Крем заварний:
- 700 гр. молока
- 2 яйця
- 200 гр. цукру
- 4-5 ложок борошна
- 1 ванілін.
Все зварити. Збити з 350 гр. масла. Перемастити коржі. Ця порція в рецепті вказана на форму 25-35. На фото півтора порції, бо використала трохи більшу. Це дуже смачно, старі рецепти – неперевершені. Готуйте і нехай вам вдається. Завжди для вас з любов‘ю🥰
Дуже дякуємо автору за розкішні шедеври випічки!
Автор рецепту – Оксана Костик