ІНГРЕДІЄНТИ
Вершки 33%
2 л
Якості магазинного вершкового масла довіряють не всі споживачі, особливо ті, хто куштував вершкове масло з домашніх вершків. Спробуйте приготувати вершкове масло в домашніх умовах – для цього потрібно лише 1 інгредієнт.
ПРИГОТУВАННЯ:
Візьміть вершки 30-35% жирності. З 2 л вершків виходить майже 800 г чистого вершкового масла. Почніть збивати вершки міксером на невеликій швидкості. У міру збільшення об’єму вершкової маси збільшуйте швидкість міксера.
Збивайте до тих пір, поки маса не збереться в грудку і не відокремиться пахта (маслянка).
Процідіть масу від пахти. Промийте шматочок масла у воді. Добре відіжміть від залишків води.
Перекладіть його в харчову плівку і надайте потрібної форми. Відправте в холодильник для охолодження. Однак найкраще домашнє вершкове масло зберігати в морозилці.
Смачне вершкове масло лише з 1 інгредієнта в домашніх умовах – це легко і просто!Джерело