Справжня гуцульська Росівниця. Страва, в якій квашена капуста в поєднанні з кукурудзяною крупою дає нам неймовірний смак і аромат

Росівниця – це по суті гуцульська версія капустняка. Страва, в якій звичайна квашена капуста в поєднанні з кукурудзяною крупою дає нам незвичайний смак і аромат.

Справжня гуцульська Росівниця готується просто, майже так само, як капусняк, але з невеликими відмінностями. Якщо перші два інгредієнта – чашка кислої капусти і кукурудзяна крупа – цілком звичні й для класичного капустняка, то величезний шматок буженини, що йде на приготування бульйону для росівниці, може здатися екстравагантним.

Буженину для приготування цієї страви зазвичай беруть домашню, але можна брати й магазинну. Також можна купити будь-який варено-копчений виріб зі свинини (окіст, шийку і т.д.). Якщо шматок м’яса виявився не надто жирним, в суп можна додати сало або олію.

До росівниці також іноді подають зварену в мундирах картоплю – вона доповнює оригінальний смак страви.Джерело

Інгредієнти:

  • капуста квашена – 350 г;
  • крупа кукурудзяна – 150 г;
  • стегенце куряче – 1 шт.;
  • шийка свиняча – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 0.5 шт.;
  • свіжа зелень (кріп або петрушка) – 0.3 пучка;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Почистіть половинку головки цибулі.
  2. Візьміть одне стегенце, промийте його і помістіть в каструлю з 2 літрами води, додайте трохи солі і зваріть звичайний курячий бульйон.
  3. Стегенце можна вийняти. Насипте в каструлю кукурудзяну крупу і квашену капусту. Варіть суп на середньому вогні хвилин 40.
  4. Наріжте свинячу шийку на невеликі кубики і додайте її в суп. Продовжуйте варити наш капусняк ще 20 хвилин до повного розварювання кукурудзяної крупи і розм’якшення капусти.
  5. За 5 хвилин до закінчення приготування росівниці додайте в каструлю лавровий лист і чорний мелений перець. Наріжте кріп або петрушку і додайте в суп перед зняттям його з вогню.
  6. Росівниця готова. Подавайте суп в глибоких тарілках в гарячому вигляді. Такий капусняк добре смакує і в холодному стані і допоможе перенести будь-яку спеку.