Секрет створення ідеального дріжджового пирога з сосисками та сиром з нашим докладним рецептом
Інгредієнти:
Для тіста:
- 150 мл питної води
- 300 г борошна (це близько 2 склянок об’ємом 250 мл)
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1/2 чайної ложки солі
Для начинки:
- 250 г сосисок (6 штук)
- 80 г твердого сиру
- 50 г вершкового масла
- 1/2 чайної ложки сушених італійських трав
- 1/2 чайної ложки сушеного орегано
Приготування:
- Приготування тіста:
- У глибокій мисці змішайте теплу воду з оливковою олією, сіллю та сухими дріжджами. Добре перемішайте.
- Поступово додайте пшеничне борошно, продовжуючи заважати. Спочатку це може бути зручно робити за допомогою віночка, а потім руками на столі.
- Замісіть тісто протягом 3-4 хвилин до отримання однорідної маси. Готове тісто має добре тримати форму і не прилипати до рук та столу.
- Покладіть тісто назад у миску, накрийте плівкою і залиште на 1 годину для вистоювання. За цей час тісто має збільшитися в обсязі приблизно 2-3 рази.
- Підготовка начинки:
- Розріжте сосиски на 3 частини, кожна частина має бути приблизно завдовжки 4-4,5 см.
- Розтопіть вершкове масло в сковороді і додайте сушені трави. Підігрійте близько хвилини, потім зніміть із вогню.
- Складання пирога:
- Розкачайте тісто до прямокутної форми завтовшки близько 0,5 див.
- Розріжте тісто на смужки так, щоб одна зі сторін дорівнювала довжині сосиски (4-4,5 см).
- Змастіть кожну смужку тіста вершковим маслом із прянощами.
- Оберніть кожну сосиску в смужку тіста.
- Випікання:
- Викладіть сосиски у форму діаметром 21 см, попередньо застелену пергаментом, розташовуючи їх на невеликій відстані один від одного.
- Залишіть на 30-40 хвилин для фінального вистоювання.
- Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
- Випікайте пиріг близько 40 хвилин до золотистої скоринки.
- Після цього посипте верх пирога тертим сиром і поверніть до духовки ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився і набув золотистого кольору.
- Після випікання остудіть пиріг у формі, а потім подавайте до столу.Джерело