Смакота, від якої ви точно не відмовитесь. Ідеальний рецепт відривного дріжджового пирога з сиром та сосисками!

Секрет створення ідеального дріжджового пирога з сосисками та сиром з нашим докладним рецептом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 150 мл питної води
  • 300 г борошна (це близько 2 склянок об’ємом 250 мл)
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1/2 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 250 г сосисок (6 штук)
  • 80 г твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки сушених італійських трав
  • 1/2 чайної ложки сушеного орегано

Приготування:

  1. Приготування тіста:
    • У глибокій мисці змішайте теплу воду з оливковою олією, сіллю та сухими дріжджами. Добре перемішайте.
    • Поступово додайте пшеничне борошно, продовжуючи заважати. Спочатку це може бути зручно робити за допомогою віночка, а потім руками на столі.
    • Замісіть тісто протягом 3-4 хвилин до отримання однорідної маси. Готове тісто має добре тримати форму і не прилипати до рук та столу.
    • Покладіть тісто назад у миску, накрийте плівкою і залиште на 1 годину для вистоювання. За цей час тісто має збільшитися в обсязі приблизно 2-3 рази.
  2. Підготовка начинки:
    • Розріжте сосиски на 3 частини, кожна частина має бути приблизно завдовжки 4-4,5 см.
    • Розтопіть вершкове масло в сковороді і додайте сушені трави. Підігрійте близько хвилини, потім зніміть із вогню.
  3. Складання пирога:
    • Розкачайте тісто до прямокутної форми завтовшки близько 0,5 див.
    • Розріжте тісто на смужки так, щоб одна зі сторін дорівнювала довжині сосиски (4-4,5 см).
    • Змастіть кожну смужку тіста вершковим маслом із прянощами.
    • Оберніть кожну сосиску в смужку тіста.
  4. Випікання:
    • Викладіть сосиски у форму діаметром 21 см, попередньо застелену пергаментом, розташовуючи їх на невеликій відстані один від одного.
    • Залишіть на 30-40 хвилин для фінального вистоювання.
    • Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
    • Випікайте пиріг близько 40 хвилин до золотистої скоринки.
    • Після цього посипте верх пирога тертим сиром і поверніть до духовки ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився і набув золотистого кольору.
    • Після випікання остудіть пиріг у формі, а потім подавайте до столу.Джерело