Смачна випічkа до чаю за пару хвилин! Вам знадобиться тільkи деkільkа інгридієнтів.

ІНГРЕДІЄНТИ

Кефір

200 мл

Сода харчова

0.5 ч. л.

Цукор

70 г

Борошно пшеничне

330 г

Ванільний цукор

10 г

Яйце куряче

1 шт.

Сіль

дрібка

Олія соняшникова

100 мл

Якщо ви хочете спробувати ароматний та знайомий з дитинства кондитерський виріб, значить варто спекти вергуни. До того ж, у приготуванні немає чогось складного, всі продукти є в магазинах.

ПРИГОТУВАННЯ:

Підігріваємо кефір до 30-40 градусів, щоб він був теплим, це важливо для рецепту.

В окремій чаші змішуємо кефір, яйце, звичайний цукор і ванільний, і сіль.

У борошно висипаємо соду, ретельно перемішуємо сипкі інгредієнти. До борошна виливаємо яєчно-кефірну масу та формуємо тісто.

Тісто накриваємо рушником та залишаємо підніматися на 10 хвилин. Далі розділяємо тісто на дві частини, одну з яких розкочуємо в прямокутний коржик завтовшки 6-7 мм.

Нарізаємо пласт на ромби невеликого розміру. У центрі кожного ромбика робимо невеликий надріз, у нього запускаємо один із витягнутих країв.

Гріємо на сковороді олію, на середньому вогні обсмажуємо вергуни до золотистого кольору з кожного боку. Аналогічні дії робимо з другою частиною тіста.

Таким чином, ми отримуємо смачні вергуни, які відмінно підійдуть для перекусу або до чаю. Їх можна зробити солодшим, якщо занурити в цукрову пудру або їсти з медом.Джерело