Шоколадний торт, з яким упорається навіть дитина! Нічого не треба збивати, можна обійтися навіть без міксера! Торт виходить чудово смачним з дуже насиченим шоколадним смаком. Бісквіт виходить ніжним та пористим, підійде і для приготування інших тортів з любим кремом. Вологий та насичений торт настільки смачний, що з’їдається просто миттєво !.Беріть на замітку!
Прикрашають зазвичай шоколадний торт на молоці глазур’ю або стружкою, яку можна легко зробити за допомогою ножа. Молоко та яйця мають бути кімнатної температури, тоді бісквіт вийде пишніше. Шоколад можна взяти будь-якої, але обов’язково хорошої якості. Бісквіт можна спекти за 2-4 дні до свята і загорнувши в плівку зберігати в холодильнику. Якщо хочете розрізати корж на кілька частин і змастити ганашем, то збільште кількість вершків і шоколаду в 2 рази, т. е. 240 г вершків і 240 г чорного шоколаду.
Інгредієнти:
Борошно – 230 г
Какао – 65 г
Цукор – 280 г
Сіль – 1 ч. л. (без гірки)
Розпушувач – 10 г
Молоко – 260 г
Рослинна олія (без запаху) – 60 г
Вершкове масло – 60 г
Яйця (великі) – 2 шт.
Ванільний цукор – 8 г
Шоколадний ганаш:
Вершки 33% – 120 г
Шоколад чорний – 120 г
Як готувати шоколадний торт на молоці:
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, сіль і розпушувач.
Додати рослинну олію без запаху, вершкове масло, яйця і молоко.
Вилити в форму (діаметр 21 см) і випікати в розігрітій до 160 градусів духовці близько 60 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, при необхідності випікаємо ще.
ЩЕ ТОРТИК: 🍅 Шоколадний торт “Прага” з вишневим джемом та кремом із згущеного молока
Готовий корж дістаємо з форми, пакуємо в харчову плівку і залишаємо на 40-60 хвилин (найкраще на пару годин, щоб підсохла за час випічки корочка теж стала вологою і пористою). Для шоколадного ганашу прогріваємо вершки до теплого стану і заливаємо ними чорний шоколад. Дати постояти кілька хвилин і перемішати до однорідності.Джерело