Це відмінний та простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка занадто смердюча та/або суха риба вийде з апетитним ароматом, соковита та з розкішним смаком.
Приготування:
Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби: хек, мінтай, камбала, тріска, путасу.
Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться пухка, а завдяки цьому способу, вона вийде щільною, соковитою та смачною.
Так само і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах та присмак мулу. Після цієї процедури, така риба як щука, карась та інші набудуть апетитного аромату і стануть смачнішими.
Трохи розморожену рибу слід випатрати, а потім розрізати на порційні шматки або залишити цілою, залежно від того, що планується готувати.
Обов’язково видалити всі непотрібні частини – хвіст, плавці, голову (за потреби).
У морської риби – чорну плівку з черевця, тому що має неприємний гіркий присмак.
Тепер потрібно приготувати розчин із води, солі та цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі та таку ж кількість цукру.
У розчин покласти шматочки риби та залишити в ньому на годину.
З часом рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування.
М’ясо риби стало щільним, ніби риба охолоджена, і не піддавалася глибокій заморозці.
Навіть просто смажена риба — без купи овочів, молока тощо, у тому числі путасу та мінтай, вийдуть соковитими та смачними, із приємним ароматом.Джерело