Ділюсь рецептом української старовинної, автентичної страви! Готується дуже легко з простих і українських інгредієнтів! Можна сміло подавати, як головну страву! Усім дуже вона подобається!
Інгредієнти:
Борошно 600 гр.
Яйця 2 шт.
Сіль 1 ч. л.
Сода 1/2 ч. л. погасити оцтом
Вершкове масло 60 гр.
Молоко 250 мл.
Для засмажки:
Копчене сало шматок
Цибуля 1 шт.
Солодка паприка 1/2 ч. л.
Перець за смаком
Овеча Бринза 2-3 жменьки
Приготування:
У миску всипаю борошно та сіль. Розводжу соду з оцтом та вливаю в борошно.
Додаю яйця, розтоплене вершкове масло, трішки молока та замішую тісто. Поступово доливаю молоко.
Замішую руками, накриваю харчовою плівкою та залишаю на 30 хвилин. На робочу поверхню насипаю борошна та замішую ще трішки тісто.
Розкачую тісто в тоненький прямокутний пласт, приблизно 2-3 міліметри. Нарізаю невеличкими квадратиками.
Складаю буцики в трикутники. Просто і дуже скоро.
Для засмажки:
Копчене сало нарізаю на кусочки, обжарюю на олії, тоді додаю дрібно нарізану цибулю. Обжарюю до золотистого кольору цибулі.
Ставлю в каструлю закип’ятитись воду, вливаю трішки олії, тоді відправляю туди буцики. Перемішую, щоб не прилипали один до одного, закриваю кришкою допоки не випливуть усі наверх. У мене приблизно 2-3 хвилини.
На сковорідку наливаю трішки олії та обжарюю буцики з усіх сторін до золотистого кольору.
Викладаю буцики у тарілку, зверху обжарене сало з цибулькою та посипаю бринзою, смачного!
Джерело Закарпатська Господиня