Простий і цікавий рецепт смачного торта. Ви однозначно здивуєтеся цьому рецепту! Тому зберігайте, щоб не загубити.
Інгредієнти:
На 30 * 40 см, вага торта 1,5 кг
Тісто:
300 г борошна
1,5 ч. л соди.
0,3 ч. л. солі
2 яйця
200-300 г цукру
280 мл молока
60 г олії
60 г вершкового масла
1 ч. л. оцту 9 %
30 г борошна
30 г какао
Крем:
130 г вершкового масла
100 г чорного шоколаду
1 б. згущеного молока 380 г ( – 2 ст. л. для просочення )
1,5 ст. л. какао
Просочення:
2 ст. л згущеного молока
2 ст. л води
Для прикраси:
50 г чорного шоколаду
Приготування:
У миску просіюємо 300 г борошна, додаємо 1,5 ч. л соди і 0,3 ч. л солі. Далі в цю ж миску додаємо 2 яйця, 280 мл молока, 200-300 г цукру за смаком, 60 мл рафінованої олії, 60 г розтопленого вершкового масла. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції без грудочок. Готове тісто рідке.
Отримане тісто ділимо на дві рівні частини. В одну миску додаємо 30 г борошна ( просіюємо через сито ) + 1 ч. л 9% оцту. У друге тісто додаємо 30 г какао. Світле тісто довго не перемішуємо, просто до однорідності. У шоколадне тісто оцет не додаємо, сода буде взаємодіяти з какао.
Деко 30 * 40 см застеляємо антипригарним пергаментом. Якщо не впевнені в його якості, тоді змастіть тонким шаром олії без запаху.
Виливаємо на деко світле тісто і розділимо його тонким шаром по поверхні. Шоколадне тісто перекладаємо в кондитерський мішок або звичайний поліетиленовий пакет. Робимо смуги з шоколадного тіста поверх світлого.
Зворотною стороною чайної ложки робимо візерунок по тісту. Випікаємо тісто в заздалегідь розігрітій духовці при 180 °З 15-25 хвилин до сухої зубочистки.
З коржа видаляємо пергамент і остуджуємо. Обрізаємо краї. Ділимо корж на 3 або 4 коржі. Зверху коржі злегка липкі, всередині смугасті.
Для крему розтоплюємо 130 г вершкового масла до гарячого стану. Додаємо 100 г чорного шоколаду. Ми залишаємо на 1-2 хвилини постояти. Вимішуємо до отримання однорідної глазурі. Далі додаємо 1 банку ( 380 г ) згущеного молока кімнатної температури. Заздалегідь 2 ст. л згущеного молока я відклала для просочення коржів. Перемішуємо, глазур стала густішою. Далі додаємо 1,5 ст. л какао і перемішуємо. Миску накриваємо харчовою плівкою і ставимо крем в холодильник на 15 хвилин. Після холодильника крем буде густим.
Для просочення 2 ст. л згущеного молока заливаємо 2 ст. л води. Перемішуємо.
Формуємо торт. Викладаємо 1-й корж і змащуємо половиною просочення. Зверху викладаємо 1/3 частина крему і розмащуємо. Далі викладаємо 2-й корж, змащуємо його просоченням і розмащуємо ще 1/3 частина крему. Викладаємо 3-й корж, кремом змащуємо верх і боки торта. Обрізки подрібнюємо в крихту ( я це роблю в подрібнювачі ). Обсипаємо крихтою боки торта і за бажанням верх торта. Також верх торта можна полити шоколадом. Іде 50 г чорного шоколаду.
Торт можна розрізати відразу ж або дати постояти мінімум 30 хвилин або навіть кілька годин в холодильнику.Джерело