Простий і швидкий в приготуванні шоколадний торт! Чудовий шоколадний торт з кремом, який вразить вас своїм ніжним смаком!

Такого простого рецепта ви, напевно, ще не зустрічали.

Чудовий шоколадний торт з кремом, який вразить вас своїм ніжним смаком. Ідеальне частування до чаю та на святковий стіл.

Пише https://zvistka.in.ua/rizne

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • яйця 4 шт.;
  • цукор 6 ст. л;
  • сметана 3 ст.л;
  • рослинна олія 0,5 скл.;
  • борошно 9 ст.л;
  • какао 5 ст.л;
  • розпушувач 2.5 ч.л;
  • сіль чверть ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • сир м’який або сирний сир 400 г;
  • сметана 100 г;
  • згущене молоко 250 г;
  • какао 5 ст.л.

Для приготування глазурі:

  • чорний шоколад 100 г;
  • молоко 4 ст.л;
  • масло вершкове 600 мл.

Для просочення коржів:

  • вода 100 мл;
  • цукор 50 г;
  • коньяк 20 мл.

Процес приготування:

Можете замість коньяку використовувати інший алкоголь. Сметану потрібно брати відповідно до її густини: рідка сметана — 100 г на 400 г сиру, якщо сметана дуже жирна, домашня, тоді беремо 200 г сметани і 300 г сиру.

  1. Просіюємо борошно та змішуємо з розпушувачем, сіллю.
  2. Збийте яйця з цукром, сметаною та рослинною олією та перемішайте з сухою сумішшю. 
  3. Ставимо на деко пергамент та виливаємо тісто й випікаємо 15 хвилин при 200 градусах.
  4. Після цього часу остуджуємо коржі та розрізаємо на 4 частини. Краї теж обрізаємо. 
  5. Змішуємо усі інгредієнти для просочення коржів та змащуємо їх. 
  6. Приготування крему: змішуємо сир і сметану, всипаємо какао і вливаємо згущене молоко. Перемішуємо лопаткою, потім збиваємо міксером до легкості.
  7. Перемащуємо кожний корж кремом.
  8. Варимо глазур, охолоджуємо та змащуємо нею торт.

Смачного!