Тісто – ідеальне! На подив навіть після того, як охолонуть ці пишні пампушки, вони не втрачають форму і залишаються легкими і повітряними довгий час. Ділюся простим рецептом, який явно виявиться в фаворитах багатьох господинь!
Інгредієнти:
Борошно – 500 гр .;
Молоко – 300 мл .;
Дріжджі – 8 гр .;
Цукор – 50 гр .;
Сіль – 3 гр .;
Ванільний цукор – 50 гр .;
Вершкове масло – 50 гр .;
Жовтки – 2 шт .;
Соняшникова олія для смаження;
Цукрова пудра для прикраси.
Приготування пончиків
Висипаємо в чашку міксера борошно, цукор, ванільний цукор, дріжджі і трохи солі. Злегка перемішати. Якщо у вас немає міксера, то можна тісто зробити руками.
Додаємо 2 жовтки, розтоплене вершкове масло і молоко. Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Якщо все ж трохи прилипає, можна додати борошна.
На робочій поверхні трохи вимішуємо руками, потім накриваємо тісто і відправляємо в тепле місце для підйому приблизно на 60-90 хвилин. Все залежить від температури в кімнаті – тісто має вирости в 2 рази.
Розділимо тісто на 18 шматочків – кожен приблизно по 50 грамів. Скачуємо їх в кульки і залишаємо ще на 10 хвилин. Накриваємо пакетом або харчовою плівкою.
Щоб тісто не деформувалося, коли ми будемо його смажити, зручно використовувати шматочки пергаменту. Робимо отвори в пампушках. Накриваємо і даємо знову постояти від 20 до 30 хвилин.
Розігріваємо каструлю з олією. Опускаємо пончики і обсмажуємо їх за допомогою дерев’яної палички прокручуючи. Готуємо на помірному вогні до золотистої скоринки. Викладаємо готові вироби на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
Від цих неймовірно «пухнастих» пончиків відмовитися неможливо
Посипаємо цукровою пудрою «пухнасті» пончики і подаємо до столу.
Вони неймовірно пишні і дуже повітряні. Спробуйте обов’язково! Смачного!Джерело