Запечені солодкі перці в духовці з часником і зеленню – це одна з найпростіших і вдалих, універсальних закусок, які можна зробити за лічені хвилини. Прекрасно поєднується з різними стравами, особливо з шашликами і запеченими рибними стейками.Джерело
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- солодкий перець 1 кг;
- рослинна олія 4 ст.л;
- сіль і перець;
- часник 4 зубчики;
- зелень.
Процес приготування
- Вибирайте солодкий перець м’ясистий, тоді після запікання він буде щільним.
- Промиваємо перець, прибираємо насіння. Можна розрізати на дві частини або залишити цілими. Якщо будуть не розрізані, тоді при запіканні потрібно буде перевернути, щоб він рівномірно запікається з усіх боків.
- Відправляємо в духовку на 30 хвилин при 200 градусах і готуємо.
Виймаємо з форми, складаємо в ємність і накриваємо кришкою, щоб вони пропарились і можна було легко зняти шкірку.
Прибираємо шкірку, солимо і перчимо, якщо любите, посипайте ароматними травами, свіжою зеленню, подрібненим часником, поливаємо рослинною олією.
Для пікантності можна скропити оцтом, звичайним, білим або яблучним. В цьому випадку, можна залишити закуску маринуватися на пару годин в холодильнику.