Ліниві деруни, запечені з грибами. Готую цю смакоту вже третій день і нікому не набридає. І чому я раніше не знала цей рецепт.

Чудова страва для тих, хто не їсть смажене – Деруни, запечені з грибами. Діти готові їсти кожен день!

Інгредієнти:

  • картопля – 5 штук
  • печериці – 300 г
  • цибуля – 1-2 головки
  • яйце – 1 штука
  • сметана – 1 ст.л.
  • кріп – 1 пучок
  • борошно – 2 ст.л.
  • рослинна олія,
  • сіль,
  • перець

Приготування

Гриби цибулю і зелень нарізаємо дрібно. Обсмажуємо гриби з цибулею на олії. Окремо змішуємо яйце, сметану, сіль і перець.

Натираємо на крупній тертці очищену картоплю, віджимаємо її і змішуємо зі сметанно-яєчною сумішшю, додаємо борошно і добре перемішуємо.

Викладаємо шар картопляної суміші, грибів і знову картопляної суміші в форму змащену олією. Збризгуємо зверху рослинною олією. Висота шару повинна бути не більше 2 см.

Випікаємо при 200 С протягом 20 хвилин. Подаємо страву гарячою зі сметаною.

Смачного!