Класиkа запорізьkих kозаkів або яk приготувати ароматний і ситний kапусняk за спеціальним рецептом

Інгредієнти

Свинина

1 кг

Капуста квашена

500 г

Картопля

500 г

Сало

100 г

Цибуля ріпчаста

3 шт.

Селера (корінь)

100 г

Морква

200 г

Петрушка (корінь)

100 г

Часник

1 зуб.

Пшоняна каша

40 г

Лавровий лист

1 шт.

Сіль

1 ч. л.

Петрушка (зелень)

20 г

Харчова Цінність

У 100 гУ страві
Калорійність167.084786.8
Білки6.9197.66
Жири12.94370.82
Вуглеводи5.95170.58

Сьогодні ми хочемо поділитися класичним рецептом капустняка, який був популярний серед запорізьких козаків. У традиційному рецепті обов’язково присутні свинина і пшоно, а завдяки одній секретній суміші страва буде мати незвичайний смак.

Приготування:

М’ясо помийте і покладіть в велику каструлю. Налийте воду і поставте на великий вогонь.

Після того, як бульйон закипить, зменшіть вогонь і покладіть цілу цибулю та моркву. Варіть годину під закритою кришкою, а після витягніть м’ясо з бульйону.

Овочі, що залишилися, а також селеру і корінь петрушки поріжте у вигляді соломки. Після цього пасеруйте їх на сковорідці на вершковому маслі або салі до готового стану.

Промийте квашену капусту, відіжміть і тушкуйте на слабкому вогні, поступово підливаючи бульйон.

У цей час можна приготувати секретну суміш. Зубець часнику, сало, петрушку (зелень) і цибулину складіть в чашу блендера і перебийте до однорідної маси. Також можна перетерти все в ступці.

Картоплю наріжте у вигляді кубиків і киньте в бульйон. Коли картопля буде готова, всипте пшоно, додайте капусту і пасеровані овочі.

За 1-2 хвилини до кінця киньте в капусняк порізане шматочками м’ясо, додайте лавровий листочок, секретну суміш і посоліть.

Вимкніть вогонь і залиште капусняк приблизно на півгодини під закритою кришкою.

Після розлийте капусняк по тарілочках і в кожну покладіть ложечку сметани, посипте подрібненою зеленню, а також поставте на стіл порізаний чорний хліб.Джерело