Гірчиця робиться на основі розсолу огірків, помідорів або консервованого болгарського перцю і гірчичного порошку. Виходить дуже гострою і смачною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- гірчичний порошок – 3 ст.л;
- розсіл огірковий (помідорний або болгарський перець) – половина склянки;
- олія соняшникова – 1 ч.л.
Спосіб приготування
Вибираючи різні розсоли, ви отримаєте різні смакові букети свого соусу, тому раджу експериментувати і замішувати порошок гірчиці на різних – огірки, помідори, капуста, перець і вибрати потім найідеальніший для себе варіант.
Заливаємо гірчичний порошок розсолом і вливаємо олію. Цю масу ретельно перемішуємо виделкою або невеликим віночком. Збивати не потрібно, соус тож добре змішується.
Порада: дивіться по густоті соусу і якщо він занадто густий, тоді влийте ще розсолу і олії.
Багато хто ставить баночку з соусом в тепле місце, щоб він настоявся і потім переставляють в холодильник. Я відразу закриваю баночку кришкою і ставлю на пару годин в холодильник і можна вже подавати. Звичайно, якщо соус простоїть добу в холодильнику, він стане ще гострішим, але пробувати можна і через 1 – 2 години таку домашню гірчицю.
Гострота соусу також залежить про від якості гірчичного порошку, тому дивіться на дату виготовлення порошку при покупці.
Смачного!