Г0тую ліниві вареники з картоплею швидко, просто та дуже смачно. Виходять вони ніжними, пишними та не забиті борошном.

Швидко, просто, а яка це смакота – готую ліниві вареники з картоплею. Дуже ніжні, пишні, зовсім не забиті борошном. Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ:
Картопля 500 гр
Масло вершкове 20 гр
Сіль 1 ч. ложка
Перець чорний 0,5 ч. ложки
Яйце 1 шт
Манка 2 ст. ложки
Борошно 150 гр
Цибуля 1 шт, 110 гр
Сало 50 гр
Покрокове приготування:

  1. Картоплю очищену 500 г нарізаємо шматочками заливаємо водою.

Додаємо пару зубків часнику, лавровий лист і гілочку кропу. Ставимо каструлю на плиту і відварюємо до готовності.

Картопляний відвар зливаємо, додаємо вершкове масло і розминаємо картоплю в пюре. Ідеальної однорідності можна не досягати. Перекладаємо в миску для остигання.

  1. Картопля, що остигнула, солимо однією чайною ложкою солі, перчимо пів чайної ложки, розбиваємо одне яйце. Все з’єднуємо.

Далі додаємо манку 2 столові ложки. Борошно просіюємо 150 грамів.

Замішуємо тісто. Потрібно лише все зібрати в однорідну грудку. Даємо постояти йому хвилин 15, щоб манка набрякла.

  1. За цей час шматочок сала грам 50 нарізаємо невеликими шматочками.

Також нарізаємо одну середню цибулину тоненько. Відправляємо сало на сковороду. Якщо сала немає, просто налийте в сковороду олію пару столових ложок.

Витоплюємо сало до золотистості, періодично перемішуючи на середній потужності.

  1. Додаємо в сковороду нарізану цибулю. У розпеченому салі вона відразу стає прозорою. При постійному помішуванні доводимо до золотистості. Знімаємо із плити.
  2. Тісто перекладаємо в тарілку, розподіляємо рівномірним шаром та ущільнюємо.
  3. Вода у каструлі закипає. Солимо воду. Задаємо вир, так вареники відразу не опануть і не прилипнуть до дна.
  4. Столову ложку занурюємо в олію, щоб тісто не прилипало і формуємо вареник, відправляємо в каструлю з окропом. Вареник має залишатися цілим. Якщо він втрачає цілісність, додайте ще борошна. Таким чином, не торкаючись тіста руками періодично занурюємо ложку в олію і швидко закидаємо вареники у воду. Тісто підрівнюємо та ущільнюємо. Якщо занурити ложку з вареником у окріп, теж все чудово виходить. Варимо вареники з моменту випливання 3 хвилини.
  5. На дно тарілки кладемо вершкове масло, щоб вареники не прилипали і викладаємо шумівкою вареники. Посипаємо засмажкою і розподіляємо її рівномірно, піднімаючи вареники лопаткою.Джерело