Швидко, просто, а яка це смакота – готую ліниві вареники з картоплею. Дуже ніжні, пишні, зовсім не забиті борошном. Спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Картопля 500 гр
Масло вершкове 20 гр
Сіль 1 ч. ложка
Перець чорний 0,5 ч. ложки
Яйце 1 шт
Манка 2 ст. ложки
Борошно 150 гр
Цибуля 1 шт, 110 гр
Сало 50 гр
Покрокове приготування:
- Картоплю очищену 500 г нарізаємо шматочками заливаємо водою.
Додаємо пару зубків часнику, лавровий лист і гілочку кропу. Ставимо каструлю на плиту і відварюємо до готовності.
Картопляний відвар зливаємо, додаємо вершкове масло і розминаємо картоплю в пюре. Ідеальної однорідності можна не досягати. Перекладаємо в миску для остигання.
- Картопля, що остигнула, солимо однією чайною ложкою солі, перчимо пів чайної ложки, розбиваємо одне яйце. Все з’єднуємо.
Далі додаємо манку 2 столові ложки. Борошно просіюємо 150 грамів.
Замішуємо тісто. Потрібно лише все зібрати в однорідну грудку. Даємо постояти йому хвилин 15, щоб манка набрякла.
- За цей час шматочок сала грам 50 нарізаємо невеликими шматочками.
Також нарізаємо одну середню цибулину тоненько. Відправляємо сало на сковороду. Якщо сала немає, просто налийте в сковороду олію пару столових ложок.
Витоплюємо сало до золотистості, періодично перемішуючи на середній потужності.
- Додаємо в сковороду нарізану цибулю. У розпеченому салі вона відразу стає прозорою. При постійному помішуванні доводимо до золотистості. Знімаємо із плити.
- Тісто перекладаємо в тарілку, розподіляємо рівномірним шаром та ущільнюємо.
- Вода у каструлі закипає. Солимо воду. Задаємо вир, так вареники відразу не опануть і не прилипнуть до дна.
- Столову ложку занурюємо в олію, щоб тісто не прилипало і формуємо вареник, відправляємо в каструлю з окропом. Вареник має залишатися цілим. Якщо він втрачає цілісність, додайте ще борошна. Таким чином, не торкаючись тіста руками періодично занурюємо ложку в олію і швидко закидаємо вареники у воду. Тісто підрівнюємо та ущільнюємо. Якщо занурити ложку з вареником у окріп, теж все чудово виходить. Варимо вареники з моменту випливання 3 хвилини.
- На дно тарілки кладемо вершкове масло, щоб вареники не прилипали і викладаємо шумівкою вареники. Посипаємо засмажкою і розподіляємо її рівномірно, піднімаючи вареники лопаткою.Джерело