Як тільки настають холоди, хочеться гарячих борщу із салом. Скільки себе пам’ятаю, у нас завжди було кілька шматків у морозилці, мама солила із запасом, ну і я теж солю, само собою.
Для засолювання беру лише домашнє сало у перевіреної людини. Якось довелося солити фермерське, воно й поряд не стояло з домашнім. Раніше у подружки мама тримала поросят і мені є з чим порівняти, домашнє тане у роті, як масло. Звичайно, якість сала залежить від того, чим годували поросят і в яких умовах вирощували.
А ВИ ЛЮБИТЕ САЛЬЦЕ З М’ЯСНИМ ПРОШАРКОМ ЧИ БЕЗ? НАПИШІТЬ У КОМЕНТАРЯХ.
Приготування:
У мене було 5 кг сала, кількість солі та перцю напишу на 1 кг.
Отже, спочатку нарізала сало на шматки, не тонкі. З’єднала сіль із перцем і перемішала. Часник натерла на дрібній тертці.
На 1 кілограм сала потрібно:
- Сіль – 4 ст. л.
- Суміш перців – 2 ст. л.
- Часник – 10 зубчиків
Іноді використовую гострий червоний перець, більше спецій не додаю.
Натерла шматки часником.
Гарненько обваляла в суміші посолу.
Склала все сало у скляну ємність. Чим щільніше, тим краще. накрила чистим рушником та встановила гніт. Залишила за кімнатної температури на добу.
Потім перевернула кожен шматочок, прикрила рушником та прибрала в холодильник на нижню полицю на 4 дні.
Далі зчистила суміш посолу. Вона вже не потрібна, сало просолилося.
Кожен шматок обернула пергаментом, склала в пакет та прибрала у морозилку.
За потребою дістаємо шматочок із морозилки та їмо із задоволенням.Джерело