Рецепт вже розійшовся по руках всіх моїх подруг, і вони мені дуже вдячні за нього.
Я дуже люблю мармелад, однак зараз доброї якості коштує дуже дорого, а той, що дешевше невідомо з чого приготований і солодкий настільки, що може злипнутися одне місце. Якісний мармелад зараз велика рідкість.
Тому я давно знайшла рецепт і готую по ньому улюблений десерт самостійно. Тим більше часу займає 10 хвилин і потрібно всього 3 інгредієнта. Діти мій мармелад просто обожнюють, а я спокійна за їхнє здоров’я. Також це відмінний варіант для «утилізації» варення.
Знадобляться такі продукти:
- 10 г агар-агар;
- 200 мл води;
- 200 г будь-якого варення.
Приступаємо до процесу приготування:
Беремо сотейник і висипаємо в нього агар-агар. Агар-агар є рослинним замінником желатину. Завдяки йому мармелад має структуру, яка і повинна у нього бути. Також він застигає при кімнатній температурі і не тане. Тому тільки на його основі я готую мармелад, і він ніколи мене ще не підводив. Результат чудовий! Агар-агар можна купити в будь-якому супермаркеті там, де спеції.
Повертаємося до приготування
Заливаємо агар-агар водою холодного стану і поміщаємо сотейник на плиту. Чекаємо, коли закипить, при цьому весь час мішаємо.
Після закипання агар-агар, проварюємо його пару хвилин і теж весь час мішаємо. Варити слід на мінімальному вогні.
Тепер додаємо варення, яке може бути будь-яким. Я найчастіше використовую малинове. Перемішуємо і проварюємо ще пару хвилин. Весь час мішаємо за допомогою лопатки.
Беремо форму розміром 18 × 18 см (можете взяти інший розмір), вистеляємо її плівкою і переливаємо масу.
Якщо є дрібні кісточки в варенні, то проціджуємо масу за допомогою сита. Я спокійно ставлюся до малиновим кісточках, тому виливаю відразу в форму.
Можна замість великої форми взяти формочки для льоду і відразу приготувати мармелад шматочками.
Можна залишити застигати мармелад прямо на столі, але швидше це буде в холодильнику, тільки нехай перед цим охолоне до кімнатної температури (приблизно 20-30 хвилин).
Після того, як мармелад застиг, ріжемо його на порційні шматочки. За бажанням обвалюємо в кокосовій стружці. Так мармелад буде виглядати дуже красиво.
Можна замість великої форми взяти формочки для льоду і Зберігати його потрібно в холодильнику не більше місяця.Джерело
Смачного!