Сьогодні готую скумбрію по-корейськи. Ви, чудово знаєте, що будь-яка азіатська страва, це вже смачно. А скумбрія особливо, хоча б тим, що скумбрія сама по собі дуже смачна риба. Рибу можна запекти в духовці або засмажити, а нам подобається ще ось такий варіант, в гострому маринаді по-корейськи.
Варіантів приготування багато, хочу поділитися своїм рецептом, рибка виходить дуже смачно. Для цього треба зовсім небагато інгредієнтів. Готується швидко, а результат просто
Інгредієнти:
Риба 500 г
Морква 150 г
Цибуля 100 г
Олія 70 мл
Цукор 1 ч. л.
Сіль 1/2 ч. л.
Чорний мелений перець 1/2 ч. л.
Червоний гострий перець 1/2 ч. л.
Соєвий соус 2 ст. л.
Спеції для корейських салатів 1 ч. л.
Оцет 9% 1 ст. л.
Приготування:
Обробляємо рибу на філе, знімаємо шкірку і нарізаємо на шматочки по 1,5 см завширшки.
Морквину натираємо на тертці для корейських салатів, тонкі леза.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Рибу, моркву та цибулю перекладаємо в миску.
Готуємо маринад. У мисці змішуємо (чорний мелений перець, спеції для корейських салатів, червоний гострий перець, цукор, сіль, соєвий соус, олія та оцет 9%).
Маринадом заливаємо рибу.
Акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 3-4 години, я залишила на 6 годин.
На вечерю рибка готова, подаємо на стіл – це справді дуже смачно!Джерело