Ділюсь із вами рецептом оладок. Маленька хитрість із содою, завдяки якій оладки у вас кожного разу будуть пишними, повітряними і дуже смачними.

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом оладок. Оладки у нашій родині дуже улюблені. А тепер, знаючи цю тонкість із содою, випікаю пишні, повітряні оладки. І вони зовсім не опадають! Вони швидше схожі на невеликі пампушки, ось як піднімаються.

Можливо, цей рецепт вам вже знайомий, але все одно, напишу тут. Може, комусь знадобиться.

Приготування:

  • Кефір – 0,5 літра;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – 1 ст.л;
  • Сіль – 0,5 ч.л;
  • Сода – 0,5 ч.л;
  • Борошно – 430 г (приблизно)

Процес приготування

Кефір кімнатної температури змішуємо з яйцями, також теплими, і злегка збиваємо до однорідної маси.

Додаємо сіль, цукор і все розмішуємо, щоб сіль та цукор повністю розчинилися.

До цієї маси додаємо просіяне борошно, і замішуємо досить густе тісто.

Ложка повинна недовго стояти в цьому тіста і повільно опускатися на стінку миски, така консистенція повинна бути.

І лише тепер додаємо соду.

Після цього все добре ще раз вимішуємо і більше тісто не мішаємо. Так оладки гарантовано будуть добре підніматися і не опадуть невдовзі після випічки.

Даємо тісту постояти 5-10 хвилин. З краю, дуже акуратно набираємо тісто в ложку і випікаємо оладки на добре розігрітій олії, поки не зарум’яняться. Щоб позбутися надлишків жиру, викладаємо випічку на паперовий рушник.

Поки оладки гарячі, влаштовуємо чаювання! Подаємо зі сметанкою, медом, варенням або згущеним молоком! Це дуже смачно!