Мій чоловік дуже любить запіканки, від простих овочевих до м’ясних. Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом найсмачнішої запіканки, яка підкорила моє серце та шлунок. А саме найніжніша картопляна запіканка з фаршем.
Фарш у мене був окремо свинина та яловичина, але я вирішила його змішати. Щось останнім часом чисто яловичий фарш мені не дуже подобається, видно з часом смаки змінюються. Запіканка дуже легко готується, а виходить ну просто пальчики оближеш. Всім раджу приготувати, Ви не пошкодуєте!
Інгредієнти:
Фарш – 600г
Картопля – 1 кг
Сир – 200 г
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Масло вершкове – 50 г
Молоко чи кефір – 250 мл
Яйце – 1 шт.
Сіль перець
Італійський. трави
Приготування:
1 кг картоплі попередньо очистили та відварили до готовності у підсоленій воді.
З картоплі злили всю воду, додаємо 50 г вершкового масла. Вливаємо 250 мл молока чи кефіру, я маю кисле молоко.
Розминаємо картоплю, робимо з неї однорідне пюре.
Дві невеликі цибулі нарізаємо кубиками.
На розпечену сковороду з олією відправляємо 600 г фаршу і додаємо цибулю. Солимо, перчимо на свій смак. Перемішуємо. Обсмажуємо іноді помішуючи до готовності.
У готовий фарш розбиваємо одне яйце, у мене воно із двома жовтками. Перемішуємо.
200 г твердого сиру нарізаємо соломкою або натираємо на великій тертці. Сир краще брати світлих сортів (сметанковий чи моцарелу)
Форму я використовую скляну, першим шаром кладемо фарш.
Другим шаром кладемо картопляне пюре.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
Через 15 хвилин відкриваємо дверцята та посипаємо запіканку сиром. Зверху за бажанням можна присипати італійськими травами. І ставимо ще у духовку на кілька хвилин.
Ось такий результат у мене вийшов. Виглядає ну дуже апетитно.Джерело