Чудова закуска з дешевого тонкого сала та обрізків! Таку закуску зберігаю в морозилці і подаю в будь-якій нагоді. Готується просто, а виходить дуже смачно!

Якщо любите сало, то і така закуска вам сподобається! До борщу та з картоплею з’їдається завжди на ура! Зручний рецепт, з ним навіть “неліквід” виходить приготувати смачно-смачно!

Інгредієнти:
тонке сало 1 кг.
морква 1 шт.
цибуля 2 шт.
часник 2 зубчики
яйце 1 шт.
сіль
чорний перець
кмин щіпка
приправа для шашлику 0,5 ч. л. (універсальна приправа)
куркума 0,5 ч. л. (для кольору)
солодка паприка 0,5 ч. л.
Приготування:

  1. Сало нарізаємо на тонкі смужки та перекладаємо у будь-яку зручну ємність (у мене звичайна каструля).

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачноПоказую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

  1. До сала відправляємо дрібно нарубану цибулю, терту на дрібній терці моркву та тертий часник.

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

  1. Солимо, перчимо, додаємо кмин, куркуму, солодку паприку, приправу для шашлику (якщо є), ретельно перемішуємо і залишаємо промаринуватися на 30 хвилин.

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

Через півгодини вбиваємо яйце і ще раз добре перемішуємо.
Яйце необхідно для склеювання.

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

  1. Через півгодини перекладаємо в рукав для запікання, формуємо форму рулету, обв’язуємо шпагатом, щоб рулет тримав форму і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 1 годину.

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

Набиваємо і скручуємо якомога щільніше.

  1. Після запікання проколюємо рукав в декількох місцях і виливаємо зайвий жир, що накопичився. Потім встановлюємо гніт, остудити до кімнатної температури і прибирати в холодильник на 6-8 годин.

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

  1. Виймаємо з холодильника, прибираємо рукав, нарізаємо на великі шматочки для зберігання, розкладаємо по пакетах і прибираємо на зберігання в морозилку.

Показую, що я готую з тонкого сала та обрізків: виходить закуска на всі випадки життя, готується просто, а виходить дуже смачно

Відразу хочеться сказати, що це не варене, а саме запечене сало! Баланс інгредієнтів та спецій тут чудовий!

Закуска виходить смачна-смачна! Ідеально підійде до супів, картоплі або просто на хлібець. Після морозилки рулет можна буде нарізати максимально тоненько, як і звичайне сало. При нагоді рекомендую готувати і куштувати, чудовий рецепт з доступних продуктів!Джерело