Таран про парад на День Незалежності України: Ми залишаємо “совковість” у минулому

12 серпня на злітно-посадковій смузі держпідприємства “Антонов” провели репетицію пішої частини параду, який відбудеться 24 серпня в Києві на честь Дня Незалежності України, на репетиції був міністр оборони України Андрій Таран. Про це поінформувала пресслужба відомства.

Пише http://www.replikanews.org


“Дуже символічно, що цього року на 30-ту річницю незалежності ми відходимо від радянської системи організації парадів, залишаємо “совковість” у минулому. У цьому році сценарій проведення всього святкування – і зокрема військового параду як окремого елементу цього святкування на Хрещатику – буде іншим”, – сказав Таран.

За словами міністра, уперше за роки незалежності не буде об’їзду військ та вітання кожної “коробки” військових окремо.

“Це залишилося хіба що в Росії, яка здійснює проти нас збройну агресію. Я вважаю, що це серйозна демонстрація прихильності натовським стандартам”, – заявив Таран.

Він зазначив, що в параді візьме участь приблизно 5 тис. представників сектору безпеки і оборони, більшість із них – учасники бойових дій.

У Міноборони наголосили, що важкої техніки, яка може пошкодити дорожнє покриття на Хрещатику у столиці, на параді не буде.