Зеленський вшанував пам’ять відомого українця – “залишиться в наших серцях”. Велика втрата!

Володимир Зеленський назвав смерть Олександра Ройтбурда великою втратою для українського мистецтва. Життя художника обірвалося у 59-річному віці 8 серпня.

Президент України підкреслив, що Ройтбурд завжди залишиться в наших серцях, а його полотна будуть нашим культурним спадком.

Пише http://www.replikanews.org

Український лідер розповів, що митець власним прикладом довів, що музей можна зробити мистецьким простором, цікавим для широкої аудиторії. Для цього просто потрібно підходити до своєї справи з душею та не боятися експериментувати.

Не боявся експериментів Олександр Ройтбурд і у власній творчості. Його роботи сповнені любові, жаги до життя, часто – іронії та навіть самоіронії. Смерть художника – велика втрата для українського мистецтва,
– підкреслив Зеленський.

Він також висловив щирі співчуття рідним, близьким та всім прихильникам творчості Олександра Ройтбурда.

Що відомо про смерть Ройтбурда?

Серце видатного художника перестало битися 8 серпня на 60-му році життя. Відомо, що художник помер через хворобу, з якою він боровся тривалий час.

В останньому своєму інтерв’ю діяч культури розповідав, що він погано спить і ходить. На фото було помітно, що він сильно схуд і змінився зовні.

У коментарі журналістам митець зізнається, що його самопочуття погіршилося, зокрема, і через війну з місцевою владою.

За неперевіреними даними ЗМІ, причиною смерті Олександра Ройтбурда могла стати онкологія. Близькі художника відмовилися про це говорити.

Джерело: korupciya.com