Годину Назад Прийнято Рішення, 3еленському Вдалося: Зменաення Тарифів На Газ, Платитимемо Менաе, Ніж Липні Та Червні

Державна компанія НАК “Нафтогаз” у серпні знизила ціну серпневого місячного тарифу на газ на 1,35 гривні, проти липневої пропозиції.

Цього місяця “Нафтогаз” пропонує українцям місячний тариф на рівні 11,78 гривні за кубометр газу.

Пише http://www.replikanews.org

Зауважимо, що це значно нижче не лише за липневий тариф, але й за червневий.

Оскільки кубометр газу коштував 13,13 гривні та 11,94 гривні відповідно. Що стосується річного тарифу “Нафтогазу”, то він залишився незмінним – 7,96 гривні за кубометр газу.
Проте варто звернути увагу, що ціни вказані без урахування вартості доставки: за розподіл палива люди сплачують операторам газорозподільних мереж (облгазам) окремо, згідно з чинними тарифами на доставку газу.

У серпні ціна місячного тарифу на газ коливатиметься від 7,99 до 16,99 гривні за кубометр газу.

Найнижчий, що складає 7,99 гривні за кубометр газу, запропонували “Стрийнафтогаз” та “Галнафтогаз”. Найвищий серпневий тариф у постачальника “Енергія країни” – 16,99 гривні за кубометр газу, що на 3,52 гривні більше за найвищий липневий тариф від постачальника “Полтава газ збут”.

Як відомо, в Україні споживачі можуть обирати постачальника, зважаючи на тарифи різних газопостачальних компаній.

Однак, якщо населення втрачає постачальника, то його функції виконує постачальник останньої надії (ПОН). В Україні роль ПОН виконує державна компанія НАК “Нафтогаз”, але не більше, ніж 60 днів. Станом на початок серпня споживачами ПОН є понад 600 тисяч осіб.

З 1 по 5 число кожного місяця споживачі повинні подавати показники лічильників облгазам.
Оскільки, саме вони ведуть облік цих показників, а потім передають інформацію для формування рахунків газопостачальним компаніям.