Українці будуть виходити на пенсію по-новому, рішення суду: «Тепер можна …»

Українцям повідомили про новий порядок виходу на пенсію

У постанові Конституційного суду України говориться, що вийти на пенсію тепер можна незалежно від віку. Таким чином, КСУ скасував закон про встановлення вікових рамок для нарахування пенсійних виплат. politeka.net

Пише https://www.presentnews.biz.ua

Варто відзначити, що держава анонсувало нове рішення Кабміну, який заснує закон, що дозволяє жінкам вийти на пенсію з 55-ти років, пише 04868.com.ua . Стати пенсіонером в зазначеному віці можна лише в тому випадку, якщо у людини вже є більше 30 років трудової діяльності.

Поки терміни прийняття даного законопроекту не відомі, планується, що його приймуть до кінця 2020 року.

Нагадаємо, у другій половині 2020 року пенсію підвищать відразу декільком категоріям пільговиків. Ті українці, які отримують мінімальну пенсію, в липні зможуть розраховувати на надбавку в 131 гривню в цьому році.

Раніше повідомлялося, що в Україні затвердили середній показник заробітної плати для розрахунку пенсій – середня зарплата становить 9 905 гривень 39 копійок.

Крім того, в ПФУ повідомили про продовження фінансування пенсій за травень. 15 травня було виділено 3,5 млрд гривень на виплати.

Як відомо, в травні українцям провели перерахунок пенсій. Після індексації, пенсіонери повинні були отримати надбавку не менше 100 гривень.

Нагадаємо також, що підвищення виплат обійшло стороною дві групи українських пенсіонерів: у пенсіонерів, які виходили на пенсію в 2019-2019 роках, показник вище, тому для них перерахунок не справляли.

Також збільшення пенсії не торкнулося тих, хто отримує пенсію за спеціальними законами.