Забудьте все, що ви знали і бачили раніше: Друга хвиля буде складнішою, так як вона буде супроводжуватись епідемією грипу і кору.

ВООЗ закликала країни Європи готуватися до другої хвилі китайського вірусу

Про це завив директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ханс Клюге, передає ПОЛІТЕК і The Independent .

Пише https://www.bn24.biz.ua

За його словами, нової хвилі варто очікувати восени. Більш того, вона буде ускладнена епідемією грипу і кору.

Клюге підкреслив, що хоча зараз 32 з 43 країн Європи послаблюють карантинні обмеження, але пандемія зовсім не закінчена. Тому, ослаблення подібних заходів потрібно проводити вкрай акуратно.

“Люди думають, що ізоляція завершена. Нічого не змінилося. Повний набір заходів з контролю за захворюваннями повинен залишитися в силі. Це ключова теза”, – підкреслив він.

Також він нагадав, що ні вакцини, ні лікування від вірусу все ще немає.

Клюге додав, що людству доведеться миритися з існуванням COVID-19, як і з багатьма іншими вірусами на Землі. Проте, він додав, що крім мутацій, які можуть зробити вірус небезпечніший, може статися і така мутація, яка послабить його вірулентність і перетворить вірус в сезонне захворювання.

“Давайте сподіватися на краще і готуватися до гіршого”, – підсумував директор Європейського бюро ВООЗ.

Відзначимо, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко анонсував відновлення системи епідеміологічної захисту в країні.