Сьогодні дуже важко знайти якісне вершкове масло, яке складатиметься тільки з натуральних компонентів без синтетичних добавок.
Як приготувати масло зі сметани
Щоб зробити смачне і справжнє домашнє вершкове масло, вам знадобиться всього нічого: сметана з найвищим відсотком жирності. В ідеалі це має бути домашня сметана, взята з жирного молока. Зрозуміти, що молоко дуже жирне, можна за його кольором, воно завжди з кремовим відтінком, що говорить про вміст жиру. Та й на смак таке молочко відразу відчувається.
Збиваємо сметану міксером. У процесі збивання почнеться відокремлення масла. Беремо ложку або на руки одягаємо рукавички та виймаємо ці жовті шматочки. Збираємо все в один шматок і промиваємо у крижаній воді. Сироватку використовуємо для тіста на млинці чи пиріжки, вареники.
Вершкове масло своїми руками. Тепер роблю сама і всього за 10 хвилин: без зайвих присмаків та запахів
Завертаємо масло пергаментом і відправляємо в морозильну камеру.
У масло можна додати трохи солі, тоді воно довше зберігається і виходить солодко-солоним.