Я взяла дві свіжозаморожені скумбрії, трохи розморозила, почистила.
Акуратно поділила на філе, забрала всі кісточки.
Приготуємо маринад . У миску всипаємо 0,5 ч л чорного меленого перцю, 0,5 ч л коріандру.
2 ч л з гіркою великої солі, натираємо на дрібній тертці 4 зубки часнику, добре все розмішаємо.
Готовою сумішшю добре натираємо філе риби з обох боків.
Складаємо філе один на одного.
Акуратно та дуже щільно загортаємо у харчову плівку. Кладемо рибу в холодильник на 3 години, за цей час сіль розтане, риба просочиться сіллю, ароматом спецій.
Потім рибу перекладаємо в морозилку щонайменше на добу.
Готову рибу дістаємо з холодильника, даємо 5 хвилин полежати, нарізаємо та подаємо до столу. Риба виходить у міру солоною, ароматною та дуже смачною, просто тане у роті. Мені така рибка подобається з чорним хлібцем і цибулею, дуже смачно. Приготуйте, спробуйте!Джерело
Інгредієнти:
2 свіжозаморожені скумбрії (вагою 800 г)
2 ч л великої солі з гіркою
0,5 ч л чорного перцю
0,5 ч л коріандру