Ось простий рецепт закуски з оселедцем і сметаною на будь-яке свято. Сметанна заправка в поєднанні з оселедцем, виходить дуже оригінально і смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ

Оселедець

400 г

Яблуко

150 г (зелене, кисло-солодке)

Цибуля червона

80 г

Мариновані огірки

120 г

Кріп

0.5 пучок

Сметана 40%

200 г (домашня)

Перець чорний мелений

за смаком


Мені цей рецепт сподобався тим, що заправка для нього – сметанна, а не, як зазвичай, з майонезу, та й в салатику буде ще яблуко і червона цибуля. У поєднанні з оселедцем, виходить дуже оригінально і смачно.

ПРИГОТУВАННЯ:
Філе оселедця ріжемо на шматочки.

Яблуко ріжемо кубиками і відразу змішуємо з рибою: так оселедець добре просочиться яблучним соком і стане смачним.

Додаємо цибулю, нарізану кубиками і шматочки огірків.

Кріп беріть за смаком, але половини пучка вистачить. Подрібнюємо і додаємо до салату.

Заправляємо салат сметаною і посипаємо перцем, перемішуємо.

Порада: беріть найжирнішу сметану, в ідеалі – домашню і тоді салат виходить просто дивовижним.

Настоювати його не потрібно, одразу подаємо до столу.Джерело