8 заборон мікрохвильової печі, які допоможуть зберегти ваше здоров’я

Мікрохвильові печі стали практично обов’язковим атрибутом кожної сучасної кухні, істотно спростивши життя господині. Але якщо не дотримуватися низки правил, то мікрохвильовка може стати величезною проблемою – диво-піч може вибухнути і забруднити всю кухню. У цьому огляді про те, чого в жодному разі не можна робити з мікрохвильовкою, щоб приємна покупка не стала коренем неприємностей.


Ніяких металів!

При користуванні мікрохвильовою піччю необхідно уникати металевого посуду. Він пряма загроза будь-якій СВЧ-пічці. Винятком є лише алюмінієвий піддон, який можна використовувати для розігрівання їжі. До того ж у жодному разі не можна ставити в мікрохвильовку посуд із легкого скла і з кришталю – він може просто розплавитися під впливом мікромагнітних хвиль.


Посуд із малюнком – табу

У фарбі, яку використовують для розпису посуду, дуже часто можуть міститися метали. Якщо як експеримент поставити в піч тарілочку з обідком, то він починає світитися і навіть іскритися. Та й запах неприємний з’явиться одразу ж.
Немає герметичності!

Є одне просте, але дуже важливе правило – у мікрохвильовку не можна ставити розігрівати або готувати продукти в герметичній упаковці. Кришка пластикового контейнера обов’язково має бути прочиненою.


Кисломолочні продукти

Необхідно враховувати, що під час нагрівання в мікрохвильовій печі молочні продукти втрачають свою цінність і смакові властивості: корисні молочнокислі бактерії страждають, а йогурт і кефір створаживается.


Харчова плівка або фольга?

Ні і ще раз ні! Ні фольгу, ні харчову плівку не можна використовувати під час розігрівання їжі в мікрохвильовці. Перша – буде іскритися, а друга просто розплавиться.
Курка та гриби – не найкращий вибір для мікрохвильовки

Нещодавні дослідження вчених підтвердили, що в НВЧ-печах молекули білка руйнуються набагато швидше, ніж під час готування на сковорідці або в духовці. Тому не рекомендується розігрівати в мікрохвильовці високопротеїнові продукти – наприклад, гриби та курку.
Бережіть мед!

Ще один продукт, який не варто відправляти в мікрохвильовку – це мед. Він одразу ж втратить усі свої корисні властивості. Якщо необхідно зацукрований мед повернути в рідкий стан, потрібно нагріти його на паровій або водяній бані, причому до температури не більше 40 градусів.


Вибух гарантовано!

Продукт, який є однозначним табу для мікрохвильовки – це яйця. А ще згущене молоко. Річ у тім, що в мікрохвильовку в принципі не можна поміщати їжу всередині будь-якої оболонки – вміст від нагріву розшириться, а банка або яєчна шкаралупа – ні. Вибух неминучий!