Смачні вареники із сиром. Сам секрет таїться у самому тісті! Вареники виходять ніжними та під час варіння не розклеюються.

Сьогодні я до Вас із рецептом найсмачніших вареників із сиром. Секрет, звичайно ж у тісті, але ще розповім, як приготувати найсмачнішу сирну начинку. Такі вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння. Можна заморожувати, що зазвичай і роблю. Рецептом зі мною поділилася моя читачка Галина, вона надіслала мені рецепт на Пошту за що їй величезна подяка, готую їх уже протягом півроку і хочу щоб ви теж приготували, дуже смачні виходять.

Інгредієнти:
Вода – 250 мл
Молоко – 250 мл (або вершки)
Борошно – 900 гр (або скільки візьме тісто)
Сіль – 1 ч.л.
Яйця (жовтки в тісто, білки в начинку) – 6 шт.
Для сирної начинки:
Сир – 1 кг
Цукор – 2 – 3 ст.л.
Яєчні білки – 6 шт
Вершкове масло – 50 гр
Приготування:
Я готую одразу на 2 порції.

6 яєць розділимо на білок і жовток, білки відставляємо набік, вони нам знадобляться в начинку.

Додамо неповну чайну ложку солі до жовтків, перемішуємо вінчиком, вливаємо 250 мл молока, я молоко замінила на вершки 10 % і вливаємо 250 мл води.

Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, мені потрібно приблизно 900 грам борошна, тісто має бути досить тугим, борошно додаємо до тих пір, поки тісто перестане брати борошно. Закриваємо тісто та прибираємо на 40 хвилин.

Приготуємо начинку. Кладемо сир 1 кг, сир повинен бути не дуже вологий, якщо в ньому багато вологи, краще його віджати, додаємо яєчні білки і цукор 2-3 ст.л., вливаємо вершкове масло 50 г. Все перемішуємо, начинка готова.

Тісто обминаємо, ось таке воно виходить красиве в розрізі, приємне на дотик, під час ліплення борошно додатково не потрібне. Ділимо для зручності на 4 частини.

Беремо одну частину, розкочуємо тонкий пласт завтовшки приблизно 3-4 мм, вирізаємо склянкою кружальця. Частину кружечків закриваємо целофаном, щоби не завітрилися.

Кладемо сир чайною ложечкою і защипуємо краї, я защипую звичайнісіньким способом, так у мене більша продуктивність, так як готую завжди по 2-3 порції за раз і частину замарожую, частину варю. Ось такі вареники виходять.

Опускаю в підсолену воду, що закипіла, з моменту закипання варю 5 хвилин.

Варенички виходять жовтенькі, особливо яскраві, якщо готувати із сільських яєць. А з якою начинкою любите вареники найбільше?Джерело