Моєму чоловікові ця страва дуже подобається! Запечені солодкі перці в духовці з часником і зеленню, просто свято для вашого шлунку.

Запечені солодкі перці в духовці з часником і зеленню – це одна з найпростіших і вдалих, універсальних закусок, які можна зробити за лічені хвилини. Прекрасно поєднується з різними стравами, особливо з шашликами і запеченими рибними стейками.Джерело

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • солодкий перець 1 кг;
  • рослинна олія 4 ст.л;
  • сіль і перець;
  • часник 4 зубчики;
  • зелень.

Процес приготування

  1. Вибирайте солодкий перець м’ясистий, тоді після запікання він буде щільним.
  2. Промиваємо перець, прибираємо насіння. Можна розрізати на дві частини або залишити цілими. Якщо будуть не розрізані, тоді при запіканні потрібно буде перевернути, щоб він рівномірно запікається з усіх боків.
  3. Відправляємо в духовку на 30 хвилин при 200 градусах і готуємо.

Виймаємо з форми, складаємо в ємність і накриваємо кришкою, щоб вони пропарились і можна було легко зняти шкірку.

Прибираємо шкірку, солимо і перчимо, якщо любите, посипайте ароматними травами, свіжою зеленню, подрібненим часником, поливаємо рослинною олією.

Для пікантності можна скропити оцтом, звичайним, білим або яблучним. В цьому випадку, можна залишити закуску маринуватися на пару годин в холодильнику.