Все виробництво заводських продуктів у домашніх умовах з’являється з відомих причин: відсутність продукту в магазині, висока ціна та наявність різних Е-добавок. У зв’язку з цим, слід зазначити, що не завжди кінцевий продукт виходить дешевше. Єдине заспокоєння дає тільки те, що він є виробом ваших рук і не може бути гіршим за магазинний просто за замовчуванням. Мені дуже подобається сир “Філадельфія”, але він дорогий і до того ж не завжди є у магазині. Тому я навчилася робити його сама.
Я пробувала робити сир у двох варіантах і перший, із натуральним йогуртом, мені сподобався більше. Якщо йогурту немає, його можна замінити жирним кефіром. Сметана в обох випадках має бути жирністю не менше 20%.
Варіант 1
- 500 г натурального йогурту
- 250 г жирної сметани
- сіль, цукор, лимонний сік
Варіант 2
- 400 г кефіру
- 350 г жирної сметани
- сіль, цукор
Приготування:
Я роблю все через заморожування, щоб швидше отримати вершковий сир. В принципі, цю масу можна і не заморожувати, але тоді для відважування потрібна буде щільніша тканина і процес займе 2-3 дні.
Йогурт зі сметаною (або кефір зі сметаною) я одразу перемішую, закриваю кришкою та прибираю в морозильник до повного заморожування.
Після заморожування беру глибоку миску, сито та 4 шари марлі.
Викладаю в миску, прикриваю марлею.
Чекаю на розморожування, зав’язую і підвішую.
Після повного розморожування маса висить близько 12 години.
На виході виходить 290-300 г вершкового сиру.
У готовий сир я додаю щіпку солі (1/4 ч. л.), цукор (1/2 ч. л.) та лимонний сік (1/2 ч. л.) і все перемішую.
У результаті я отримую дуже смачний вершковий сир “Філадельфія” в домашніх умовах!
Відціджену рідину не виливайте, ви можете використовувати її для приготування млинців або дріжджового тіста.
Сподіваюся, що інформація була для вас корисною. Такий сир можна використовувати в десертах, закусках, кремах та різних соусах.Джерело