М’ясо навчилися в’ялити кілька століть тому. Немає єдиної точки зору щодо того, де саме вперше приготували в’ялене м’ясо. Вважається, що одними з перших страву почали робити жителі Сибіру, Далекого Сходу. Продукт заготовляли про запас, щоб зберегти на кілька зимових місяців. Сьогодні делікатес можна купити практично в будь-якому магазині. Але, якщо ви не проти приготувати його самостійно, скористайтеся цим простим рецептом.
В’ялене м’ясо за оригінальним рецептом
Для приготування смачної закуски можна використовувати будь-яке м’ясо, якому ви віддаєте перевагу. Спеції добре поєднуються з яловичиною або свининою. Але пам’ятайте, що потрібно купувати якісний свіжий продукт, оскільки в цьому рецепті немає термічної обробки.
Вам не знадобиться багато часу для приготування або спеціальне обладнання. Всупереч розхожій думці, в’ялене м’ясо готується просто і необов’язково потребує використання сушарки.
Найдовше доведеться чекати, поки випарується зайва рідина. На це йде близько 5 діб, тож постарайтеся не збожеволіти від ароматів! А поки що дивіться, як це робить автор відео, і зберігайте рецепт собі.
Готові самостійно приготувати в’ялене м’ясо? З цим рецептом воно у вас точно вийде! Якщо у вас є свої способи приготування, обов’язково поділіться ними в коментарях.Джерело