Консервовані голубці з овочів – це не тільки смачно, а й корисно, а також зручно. Готова закуска особливо популярна взимку, коли свіжі овочі коштують у кілька разів дорожче, ніж улітку, та й вітамінів у них майже немає.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Рецепт овочевих голубців у банці
Радимо одразу готувати голубці із запасом. Тому що ця вітамінна закуска точно припаде до смаку всім членам сім’ї. Під неї можна робити багато чого – наприклад, сидіти з компанією і дивитися разом новини біатлону.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Для приготування потрібні такі продукти:
ціла капуста;
2 великі морквини;
головка цибулі;
буряк;
3 часникових зубчики;
зелень (петрушка, кріп);
корінь петрушки;
приправи (для овочів, а також паприка, лаврушка і перець горошком).
Приготування консервованих голубців
Для початку потрібно прибрати верхнє листя з качана. Найпростіше це зробити за допомогою кількох розрізів уздовж качана. Так зніметься все зайве.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Після цього капусту потрібно покласти в поліетиленовий пакетик і відправити в мікрохвильовку хвилин на 10. Коли качан охолоне, можна відокремлювати листя. З нього видаляють жорсткі ділянки та ріжуть навпіл.
Щоб приготувати начинку, потрібно тонко порізати цибулю і нарубати корінь петрушки. Подрібнити морквину і буряк можна за допомогою корейської терки. Вона робить довгі тонкі шматочки. У крайньому разі можна дрібно нарубати овочі ножем.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Усі інгредієнти змішайте в мисці. Необхідно залишити тільки половину подрібненого буряка. До овочів додайте роздавлені зубчики часнику та спеції. Розмішайте і дочекайтеся, поки не з’явиться сік. Після цього начинку укладають на капустяне листя і загортають у голубці.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Для маринаду потрібні такі інгредієнти:
літр води;
столова ложка солі;
9%-вий оцет (100 мл);
3 ст. л. цукру;
2 ст. л. соняшникової олії.
Воду наливають у каструлю, додають усі компоненти (крім оцту) і ставлять на вогонь. Після того як рідина закипить, потрібно почекати 4 хвилини і зняти її з плити. У каструлю доливають оцет і ще раз усе перемішують.
Банки для закуски потрібно заздалегідь стерилізувати. Всередину кожної покладіть кілька горошин перцю та листя лаврушки. Голубці розміщують шарами. Поверх кожного з них потрібно класти трохи буряка, що залишився, і кілька гілочок зелені.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Коли покладений останній шар, у банку до верху наливають гарячий маринад. Потім її накривають кришкою і залишають на 25 хвилин у каструлі, щоб завершити стерилізацію.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Фінальний етап – герметично закрити кожну банку кришкою, перевернути дном догори і дати охолонути. Найкраще помістити ємності в тепле місце без різких перепадів температури.
Овочеві голубці в банці: корисна вітамінна закуска на всі випадки життя
Після того як банки охолонуть, їх можна перенести в основне місце зберігання (наприклад, у підвал). Упевнені, ви оціните цю смачну і корисну закуску! Її можна приготувати навіть узимку.Джерело