Це найпростіший і найлегший рецепт відвареної грудинки з часником і чорним перцем. Грудинка за цим рецептом виходить ароматною, ніжною і дуже смачною. Відмінна заміна ковбасі, ще й удвічі дешевша. Можна готувати як кожного дня, так і подати на святковий стіл. Просто та смачно!
Нам знадобиться:
свиняча грудинка – 1 кг.
часник – 1 головка.
чорний перець – за смаком.
Маринад на 2 л. води.
сіль – 120 гр.
цукор – 50 гр.
лавровий лист – 5 шт.
чорний перець – 25-30 шт.
запашний перець – 7-8 шт.
Покроковий рецепт приготування:
Грудинку добре миємо та нарізаємо на шматочки по 200-300 гр
У каструлю наливаємо 2 л. води, додаємо 120 гр. солі, 50 гр. цукру, чорний перець горошком, запашний перець та лавровий лист. Викладаємо свинячу грудинку та варимо 30-35 хвилин.
Потім вимикаємо вогонь, зверху кладемо тарілку і залишаємо просолюватися на 10-12 годин, або на ніч.
Потім дістаємо грудинку, даємо стекти або обсушуємо паперовим рушником. Видавлює головку часнику. Кожен шматочок посипаємо чорним чи червоним перцем і натираємо часником. Щоб грудинка була щільніша, загортаємо кожен шматочок у фольгу або харчовий папір і кладемо в морозилку на 3-4 години.
Все! Свиняча грудинка по-домашньому готова. Ніжна, ароматна та дуже смачна. Просто та смачно!Джерело
Смачного!