Сьогодні хочу з Вами поділитись рецептом домашніх шоколадних трюфелів. Мені здається, що хоча б один раз можна побалувати себе натуральними шоколадними цукерками.
Нам знадобиться:
Вершковий сир – 200 грам
Кукурудзяні пластівці (або мелені горіхи) – 180 грам
Шоколад гіркий – 200 грам
Цукрова пудра – 150 грам
Кориця – 2 чайні ложки
Перець гострий мелений – 0,5 чайної ложки. Якщо боїтеся, то не додавайте
Кокосова стружка – 4 столові ложки
Покроковий рецепт приготування:
1.Нам знадобиться 150 г цукрової пудри. Для цього цукор я перемелюю в кавомолці. Можна купити готову пудру.
- Крім того, візьмемо 180 г кукурудзяних пластівців. Їх потрібно подрібнити на дрібну крихту. Для цього перекладаємо пластівці в щільний пакет або файл і проходимо качалкою. Також можна подрібнити у блендері.
- Я хочу, щоб трюфелі вийшли хрумкими, тому беру кукурудзяні пластівці.
- Замість пластівців можна взяти горіхи. Тільки їх потрібно перемолоти або дрібно нарізати.
- Крім того, візьмемо 200 г шоколаду. Його треба розтопити. Я це зробила у мікрохвильовій печі короткими імпульсами. Можна розтопити і водяній бані.
- У мене виявився лише шоколад Кава з молоком. В ідеалі слід брати гіркий. Але з молочним шоколадом цукерки вийдуть ніжнішими, що тануть у роті.
- Тепер у чашу викладаємо 200 грам вершкового сиру, висипаємо кукурудзяні пластівці. І трохи перемішуємо.
- Далі висипаємо цукрову пудру, виливаємо розтоплений шоколад і все це добре перемішуємо лопаткою або руками.
- Оскільки шоколад молочний, маса трохи розпливається. Тому прибираємо її у холод на 5-10 хвилин.
- Шоколадна маса під застигла, тепер можна формувати трюфелі. Таким чином, скачуємо кульки розміром із волоський горіх.
У мене вийшло 23 цукерки.
- Тепер у тарілочку висипаємо 3-4 столові ложки кокосової стружки і кожну цукерку обвалюємо у стружці.
Подивіться, які «снігові» трюфелі вийшли:
Я б їх назвала цукерки Буль до Ніж. Знаєте, ще чагарник такий є, цвіте білими кульками.
Ще зверху можна присипати подрібненим каркаде. Вийде легкий червоний відтінок.
Трюфелі дуже смачні, за рахунок кукурудзяних пластівців вони виходять хрусткими.
Зберігати такі цукерки обов’язково у холодильнику, і з’їсти їх потрібно протягом кількох днів.Джерело