ІНГРЕДІЄНТИ
Хек
1 кг
Вершки 10%
300 мл
Морква
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Олія соняшникова
за смаком
Хек — доступна і корисна риба, що володіє відмінними смаковими якостями. Крім цього у неї є дві істотні переваги перед багатьма іншими видами риби: її практично не потрібно чистити і в ній з кісток один хребет.
Хек в томатному соусі готували вже не один десяток разів. Спробуйте приготувати хек у вершках. Дуже ніжно, поживно і смачно.
Страва проста і швидка в приготуванні. І з’їдається в лічені хвилини. Прекрасно підійде до вечері, поєднується практично з будь-яким гарніром і обов’язково сподобається вашим домочадцям.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Хек нарізаємо невеликим порційними шматочками. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими четвертинками. Очищену моркву натираємо на тертці.
- У сковороду наливаємо олію і кладемо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо моркву, перемішуємо і тушкуємо все разом до м’якого стану.
- Беремо каструлю і кладемо в неї рибку. Додаємо овочі, сіль і перець за смаком. Туди ж вливаємо вершки і ставимо каструлю на плиту. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні протягом 30 хвилин.
Хек виходить дуже смачним і ароматним. Подавати його можна як в теплому, так і в холодному вигляді. Але в будь-якому випадку він виходить дуже смачним.Джерело