Інгредієнти
Борошно пшеничне
200 г
Яйце куряче
2 шт.
Масло вершкове
100 г
Кефір
180 мл
Цукор
100 г
Розпушувач тіста
1 ч. л
Ванілін
1 щіпка
Харчова Цінність
У 100 г | У страві | |
Калорійність | 294.11 | 2058.77 |
Білки | 6.11 | 42.78 |
Жири | 14.98 | 104.86 |
Вуглеводи | 35.61 | 249.24 |
Особливість цього пирога полягає в тому, що готується він швидко, а в якості начинки ви можете вибирати все, що знайдете на кухні, від варення, до сухофруктів, шоколаду і т.д.
Процес приготування
1. Яйця змішуємо з кефіром, цукром, розтопленим вершковим маслом і перемішуємо вінчиком. Додаємо ванілін.
2. Борошно з’єднуємо з розпушувачем, просіваємо і всипаємо в тісто, вимішуємо.
3. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо частину тіста, зверху будь-яку начинку на ваш смак і заливаємо другою частиною тіста.
4. Нагрівання духовки – 180 градусів і випікаємо від 25 до 30 хвилин.
За смаком посипаємо пудрою.
Порада: продукти повинні бути однакової кімнатної температури. Деко можна замінити формою, тоді пиріг вийде вище і пишніше. В якості начинки беріть джем, варення, шоколадну пасту, макову начинку з медом і т.д. Ви можете запекти і без начинки, а приготувати крем і змастити пиріг кремом і полити зверху глазур’ю.Джерело