Інгредієнти
Свинина
1 кг
Капуста квашена
500 г
Картопля
500 г
Сало
100 г
Цибуля ріпчаста
3 шт.
Селера (корінь)
100 г
Морква
200 г
Петрушка (корінь)
100 г
Часник
1 зуб.
Пшоняна каша
40 г
Лавровий лист
1 шт.
Сіль
1 ч. л.
Петрушка (зелень)
20 г
Харчова Цінність
У 100 г | У страві | |
Калорійність | 167.08 | 4786.8 |
Білки | 6.9 | 197.66 |
Жири | 12.94 | 370.82 |
Вуглеводи | 5.95 | 170.58 |
Сьогодні ми хочемо поділитися класичним рецептом капустняка, який був популярний серед запорізьких козаків. У традиційному рецепті обов’язково присутні свинина і пшоно, а завдяки одній секретній суміші страва буде мати незвичайний смак.
Приготування:
М’ясо помийте і покладіть в велику каструлю. Налийте воду і поставте на великий вогонь.
Після того, як бульйон закипить, зменшіть вогонь і покладіть цілу цибулю та моркву. Варіть годину під закритою кришкою, а після витягніть м’ясо з бульйону.
Овочі, що залишилися, а також селеру і корінь петрушки поріжте у вигляді соломки. Після цього пасеруйте їх на сковорідці на вершковому маслі або салі до готового стану.
Промийте квашену капусту, відіжміть і тушкуйте на слабкому вогні, поступово підливаючи бульйон.
У цей час можна приготувати секретну суміш. Зубець часнику, сало, петрушку (зелень) і цибулину складіть в чашу блендера і перебийте до однорідної маси. Також можна перетерти все в ступці.
Картоплю наріжте у вигляді кубиків і киньте в бульйон. Коли картопля буде готова, всипте пшоно, додайте капусту і пасеровані овочі.
За 1-2 хвилини до кінця киньте в капусняк порізане шматочками м’ясо, додайте лавровий листочок, секретну суміш і посоліть.
Вимкніть вогонь і залиште капусняк приблизно на півгодини під закритою кришкою.
Після розлийте капусняк по тарілочках і в кожну покладіть ложечку сметани, посипте подрібненою зеленню, а також поставте на стіл порізаний чорний хліб.Джерело