Дуже смачна вечеря, яка нагодує всю сім’ю. Приготувала таку страву одного разу тепер чоловік просить готувати майже щодня

Нагодувати ситно велику родину – та ще задача. А щоб це було смачно і корисно, взагалі на грані фантастики. Але не для наших господинь. Адже навіть з найпростіших продуктів вони здатні створити диво кулінарії.

Рис з тюфтельками – відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Завдяки властивості рису розварюватися порція виходить велика. Готувати його досить просто, а страва виходить дуже запашною і соковитою.

Інгредієнти:

  • Яловичий фарш 350-400 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 2-3 зуб.
  • Петрушка 0,5 пуч.
  • Рис 250 г
  • Чорнослив 70 г
  • Вода 500 мл
  • Соняшникова олія 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2-3 шт.
  • Зіра 1 трісок.
  • Каррі 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Як приготувати рис з тюфтельками в духовці

Нарізаємо цибулю, натираємо моркву на грубій терці і обсмажуємо. Дрібно шаткуємо петрушку. Чорнослив розрізаємо навпіл.

Фарш змішуємо з половиною зажарки, подрібненим часником, петрушкою, зірою, сіллю і перцем. Формуємо кульки.

Добре промиваємо рис. Пересипаємо в форму для запікання. Додаємо решту зажарки і чорнослив. Перемішуємо.

Викладаємо зверху м’ясні кульки. Кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль, каррі і соняшникову олію. Заливаємо рис цією рідиною. Кладемо лавровий лист.

Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Рідина повинна вбратися. Після цього знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.

Смачного!