Засолюємо сало з часником в банці. Якщо ви один раз спробуєте засолити сало за цим рецептом, то потім готуватимете так постійно!

Якщо ви один раз спробуєте засолити сало за цим рецептом, то потім готуватимете так постійно! Ідеальний засол сала.Джерело

Інгредієнти:

  • Сало (на 1 л банку) – 600 г
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний – за смаком
  • Насіння кропу (за бажанням, я не додавала) – за смаком
  • Часник – 10 зуб.
  • Лист лавровий – 4 шт.

Приготування

Сало має бути обов’язково свіжим, тоді воно вбере всі аромати від спецій! Беремо сало, трохи пошкрябаємо шкірку. Перчимо з усіх боків до смаку. Добре натираємо сіллю.

Ріжемо на невеликі шматочки, так воно краще промаринується і буде зручніше укладати його в банку.

Зубчики часнику розрізаємо навпіл, так вони краще віддадуть свій аромат. Викладаємо на дно банки кілька зубчиків часнику, потім шматок сала.

На сало знову викладаємо часник та лавровий лист. І так викладаємо все сало, наповнюючи банку до верху. Зверху сало ще раз поперчимо, покладемо часник, лавровий лист, накриваємо кришкою. Залишаємо так за кімнатної температури годин на 10, потім поставимо в холодильник на 2 доби.

Після закінчення часу ріжемо сало і подаємо до столу: із чорним хлібом, квашеними помідорами, перцем чилі, борщем. Це дуже смачно, рекомендую всім.

Смачного!