Якщо ви один раз спробуєте засолити сало за цим рецептом, то потім готуватимете так постійно! Ідеальний засол сала.Джерело
Інгредієнти:
- Сало (на 1 л банку) – 600 г
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Перець чорний – за смаком
- Насіння кропу (за бажанням, я не додавала) – за смаком
- Часник – 10 зуб.
- Лист лавровий – 4 шт.
Приготування
Сало має бути обов’язково свіжим, тоді воно вбере всі аромати від спецій! Беремо сало, трохи пошкрябаємо шкірку. Перчимо з усіх боків до смаку. Добре натираємо сіллю.
Ріжемо на невеликі шматочки, так воно краще промаринується і буде зручніше укладати його в банку.
Зубчики часнику розрізаємо навпіл, так вони краще віддадуть свій аромат. Викладаємо на дно банки кілька зубчиків часнику, потім шматок сала.
На сало знову викладаємо часник та лавровий лист. І так викладаємо все сало, наповнюючи банку до верху. Зверху сало ще раз поперчимо, покладемо часник, лавровий лист, накриваємо кришкою. Залишаємо так за кімнатної температури годин на 10, потім поставимо в холодильник на 2 доби.
Після закінчення часу ріжемо сало і подаємо до столу: із чорним хлібом, квашеними помідорами, перцем чилі, борщем. Це дуже смачно, рекомендую всім.
Смачного!