Він вийшов на бій із 12-ма ворожими літаками, захищаючи Васильків. Підбивши два літаки та навічно піднявся в небо…

Він вийшов на бій із 12-ма ворожими літаками, захищаючи Васильків.

Підбивши два літаки, навічно піднявся в небо…

Олександр Бринжала, Герой України.

Він був справжнім повітряним асом. Після закінчення

Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба став до служби у 40-й бригаді тактичної авіації.

Воював з перших днів російсько-української війни,

боровся мужньо й вперто.

З початком повномасштабної війни

продовжував захищати українське небо

над Києвом, Васильковом та Житомиром.

На його рахунку – кілька знищених ворожих винищувачів Су-30.

В останньому бою 2 березня 2022 року разом із побратимом

вийшов сам-на-сам з дванадцятьма винищувачами!

«Ми думали, їх усього четверо! Та вони одночасно атакували з кількох напрямків 12-ма літаками! Усе відбувалось миттєво! У ближньому бою наші шанси дещо вирівнюються, хоча кількісна та й технологічна перевага все ж на їхньому боці. Саша підбив два ворожі літаки, я – один! На жаль, для Сані цей бій став останнім… Так, для ворога ми всі – Привиди! Сашко теж був Привидом! Сміливим і професійним! Маневри, які він виконував, його рішучість і влучність жодному окупанту не під силу!”- згадує Володимир, пілот другого винищувача, котрий разом із Олександром прийняв той бій.

«Я завжди знала, що тато – герой! Він віддав життя за нас, за Україну! Мама теж служить, і брат, і дідусь має бойовий досвід. Каже, що син “обійшов” його. Ми із таким захопленням завжди дивились на швидкі винищувачі, затамувавши подих слухали історії про війну. Нервово чекали вісточки із зони АТО/ООС, адже тато одним із перших відправився захищати Україну», — каже донька Олена.

Свої найважливіші нагороди майор Бринжала отримав посмертно.

8 березня 2022 року удостоєний ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а 2 квітня указом йому присвоєно звання Героя України.

Світла пам’ять Небесному Ангелу!

Оніщенко Людмила