Почув Чергову Гeніальну Ідею Прeзидента. Спочатку Хoтів Написати Щось Їдке Та Саркастичне, А Потім Побачив Це… — Кучеренко

Почув чергову геніальну ідею президента стосовно переведення всього опалення на електрику. Я так розумію — він вже подумки намалював собі в голові нові ядерні блоки, які хтось побудує до 2025 року.

Пише https://puer.org.ua

Спочатку хотів написати щось їдке та саркастичне, а потім побачив пост професійної людини Пані Бусловець і раджу його уважно прочитати (нижче) — він вкрай дипломатичний, я так не зможу.

Я тепер добре розумію чому пані Ольгу так і не зробили Міністром, примусивши рік працювати ВО — уявіть собі якби вона розказала президентові реальну картину і він би нарешті зрозумів — хто йому формує думку в енергетиці.(

«Українцям варто відмовитися від споживання газу та замінити його на електроенергію. Про це заявив під час пресконференції в Києві Президент Володимир Зеленський.

»У людей зараз є в голові думки, що газ дешевший за електроенергію. Тому хочуть використовувати газ… Але зараз ми бачимо, що газ може бути і дорожчим, причому в рази», – сказав Президент.

Прикро, але реалії далекі від заяв. Вочевидь ті, хто готував Володимира Зеленського до таких відповідей, або зовсім далекі від тієї ситуації, яка є насправді, тобто є некомпетентними, або просто підставляють Президента.

Закрити опалювальний сезон в Україні електрикою поки що не вдасться. Для цього потрібні десятиліття системної роботи із розвитку нових генеруючих потужностей та тотальної перебудови мережевої інфраструктури. Тому поки що, як і раніше, потрібно запасатися газом і приймати правильні рішення.» — пише Ольга Буславець

Alexey Kucherenko