Рoсійський політолог : Путін хворий і ця хвороба може прогресувати. Він скоро доб’ється того, що від етапу умовлянь Захід перейде до етапу биття Ногами.

У разі повномасштабного вторгнення на українську територію на Росію чекають нищівні санкції, які повалять економіку країни в хаос. Тим не менш, глава Кремля має намір підвищити ставки, щоб досягти поступок від Сполучених Штатів.

Пише https://www.infobomb24.info

Поки що Захід намагається втихомирити Путіна, як психотерапевт буйного пацієнта. Але закінчиться це тим, що російського диктатора битимуть. Таку думку в коментарі OBOZREVATEL висловив російський соціолог та політолог Ігор Ейдман. Далі наводимо його пряму мову.Про можливість вторгнення

Виходячи з раціонального аналізу ситуації, Путін масштабний наступ на Україну зараз розв’язати не може. Він абсолютно не готовий до нього. У 2014 році для Кремля була сприятливіша ситуація – українська армія була значно слабшою, не було серйозного озброєння, яке зараз постачають США та Туреччина, а у світі на той момент ще не сформувалася антипутінська коаліція. І якщо тоді він таки побоявся, здрейфив, то зараз Росія точно не готова до великої агресії. Спроба розв’язати війну та повернутися до проєкту “Малоросія” призвела б до краху путінського режиму.

Водночас не можна виключати, що Путін хворий і ця хвороба може прогресувати. Існує ймовірність, що він уже зовсім відірвався від реальності й готовий піти на таке безумство, як великий воєнний наступ на Україну. Але, як кажуть: “дурень, ніби і дурень… а мило не їсть”. Тим більше, що глава Кремля демонстрував, як і багато напівбожевільних диктаторів, потужний інстинкт самозбереження.Про наслідки російського вторгнення

Російську економіку можна ввести у стан не просто кризи, а хаосу, протягом дня. Від’єднання від SWIFT, санкції проти енергетичного сектора. Як результат – глобальне падіння рубля, акцій усіх підприємств, відтік інвестицій, припинення міжнародної співпраці та угод. Підуть усі! Це можна порівняти з так званим “чорним вівторком”, який стався у 1929 року. Економіці буде завдано смертельного удару.

Справа в тому, що російська економіка – це не автаркія. Коли Гітлер готував Другу світову, він насамперед узяв курс на автаркію, тобто повну незалежність від зовнішніх ринків. Без цього країна не може протистояти іншим великим гравцям. У Росії такого немає і ніколи не було. Усі спроби Путіна впровадити імпортозаміщення виявилися жалюгідним блефом.

Про цілі Путіна

Зустрівшись із Путіним у червні, Джо Байден зробив дуже погану справу не лише для України, а й для США. Він фактично піддався на кремлівський шантаж. А російський президент зрозумів, що може таким чином чогось вимагати від американців.

Розумієте, це такий метод важкого підлітка, який привертає до себе увагу тим, що паскудить і погрожує. Але влітку Путін, крім зустрічі, нічого більше не отримав. Думаю, в цьому й річ. Тому він сказав: якщо ви мені нічого не дали, жодних поступок, тоді я повторю цей експеримент знову, зі ще більшим ажіотажем.

Але, звичайно, ні на які реальні поступки Вашингтон не піде. Американці намагаються заспокоювати Путіна, як психотерапевт. Знаєте, як підлітка-хулігана: спочатку його вмовляють і просять заспокоїтись, а потім просто починають бити. Ось Путін скоро й доб’ється того, що від етапу умовлянь Захід перейде до етапу биття ногами.Про допомогу Заходу

Допомога Україні у разі вторгнення з боку Росії буде – немає жодних сумнівів. Причому підтримка буде потужною. Насамперед, це постачання зброї з боку США та Великої Британії. Як це було під час початку Другої світової – коли Штати довго не вступали у війну, поки на них японці не напали, зате була велика програма військової та економічної допомоги Великобританії. Я думаю, буде щось схоже і зараз щодо України.