Лікарка: як тільки ви у себе відчули цей симптом “дельтu” не зволікайте і в першу чергу одразу звертайтеся до лікаря

При зараженні кoвiдoм пацієнтам, у яких зберігається висока температура, і при прийомі ліків все одно не вдається її збити, слід негайно звертатися за медичною допомогою, розповіла лікар, завідувач Центру терапії клінічної ЛШМД Львова Марта Сайко.

Пише https://zvistka.in.ua

Про це передає ТСН.

Так, небезпечно затягувати зі зверненням до сімейного лікаря, якщо температура тіла не піддається корекції, навіть коли хворий п’є нестероїдні протизапальні, жарознижувальні медикаменти, а також коли швидко піднімається температура тіла і постійно утримується.

“Тому ті, у кого температура зберігається більш як 5 днів – звертайтеся до лікаря”, – зазначила Сайко.

Лікар звернула увагу, що такий симптом вказує на пошкодження легеневої тканини, і може привести до тяжких наслідків.

“Бо це ознака того, що йде ураження легень. І якщо з цим нічого не робити, то можуть бути великі пошкодження легеневої тканини і тоді людей госпіталізують у важкому стані. Бо пошкодження легеневої тканини призводить до того, що в хворих настає киснева недостатність”, – попередила вона.

Медик також закликала громадян не займатися самолікуванням, і наголосила, що методи “народної медицини” не допомагають при лікуванні C0VlD-l9.

“Не займайтесь самолікуванням. Має бути базове лікування, призначене сімейним лікарем. Не йдіть в аптеки та не купуйте антибіотики різних поколінь. Є протокол, за яким лікують C0VlD-l9”, – розповіла Сайко і додала, що прихильники самолікування потім потрапляють до них в лікарню з різними ускладненнями.