Bce. Paдa nporoлocyвaлa. He xoчeme щenumucь вiд koвiдy i oбмaнyлu дepжaвy ?!. Cядeme в mюpмy

За підробку сертифіката про вакцинацію в Україні жорстко каратимуть багатотисячними штрафами та в’язницею до 3-х років. Кримінальна відповідальність загрожує не лише виробникам “липових” документів, а й звичайним українцям, які куплять та використовуватимуть фейковий COVID-сертифікат.

Пише https://world-news.video

Відповідні зміни до Кримінального кодексу містяться у законопроєкті № 6084, який було ухвалено Верховною Радою у першому читанні. За його підтримку народні депутати віддали 282 голоси. Про це свідчить трансляція засідання на офіційному каналі Ради у YouTube.

Законопроєктом пропонується запровадити новий вид кримінальної відповідальності в Україні – за підробку документів щодо проведення профілактичної вакцинації. Зокрема:

За використання особою підробленого документа про вакцинацію загрожує від 17 000 до 34 000 грн штрафу або в’язниця до 2-х років.

Медпрацівника покарають штрафом від 34 000 до 68 000 грн або відправлять до в’язниці на строк від 1 до 3 років за внесення неправдивої інформації в електронну систему МОЗ про проведення вакцинації.

За виготовлення та розповсюдження підроблених сертифікатів про вакцинацію можна буде отримати до 3 років обмеження волі або штраф у розмірі від 85 000 до 170 000 грн.