Ви розумієте що натворили. Дивитись більше неможливо. США терміново звернулись до Росії через ситуацію на Донбасі

У сьому річницю підписання Мінського протоколу, 5 вересня, представники США вкотре закликали Росію припинити агресію проти України. Крім цього, заявили, що РФ повинна взяти на себе відповідальність за припинення розпочатої нею війни на Донбасі.

Пише https://world-news.video

Таке звернення опубліковано на Facebook-сторінці посольства США у Києві. Нагадаємо, що угоду про тимчасове перемир’я у війні на сході України було досягнуто на переговорах у Мінську (Білорусь) 5 вересня 2014 року.

Насамперед РФ закликали повністю виконати взяті на себе мінські зобов’язання. Зокрема, дозволити фахівцям із Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) здійснювати спостереження на українсько-російському кордоні.

Від Росії в американському посольстві вимагають звільнити незаконно затриманих осіб. А також вивести свою зброю й військові сили від українського кордону.

“Повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Росія має взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на сході України”, – йдеться в повідомленні.

Зауважимо: нещодавно представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, нібито робота місії ОБСЄ є “недоцільною” на кордоні з Україною. Виявляється, Кремль очікував, що наявність спостерігачів має “спонукати Київ піти мирним шляхом вирішення конфлікту”.

Водночас за підсумками зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського і Джо Байдена у Вашингтоні 1 вересня стало відомо, що американська сторона бачить свою ключову роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі та поверненні Криму. Представники Сполучених Штатів також запланували кілька візитів до Києва.