3авжди купую дешевий мінтай і готую неймовірно смачну вечерю, всього за 30 хвилин. Мої змітають цю смакоту моментально!

Мінтай – найдешевша риба на сьогоднішній день. Але яку смакоту можна з неї приготувати буквально за півгодини! Купа овочів, смачний, зі спеціями соус (причому соус виходить однорідний, без грудочок) і риба, просочена всією цією смакотою – язик можна проковтнути! Я таку рибу можу їсти як самостійну страву. Мінтай за цим рецептом смачний як у холодному, так і гарячому вигляді.

Інгредієнти:
Мінтай – 3 шт (1,0 – 1,1 кг)
Цибуля – 3 шт (400 г)
Морква – 2 шт (400 г)
Олія – 5 ст ложок (50 г)
Вода – 0,5 л
М’який плавлений сир – 150 г
Кетчуп – 2 ст ложки (60 г)
Сіль – 1 ч. ложка без верху
Мелений чорний перець – 0,5 год ложки
Спеції для риби – 1 год ложка
Лавровий лист – 2 шт
Спеції для риби – солодка паприка, петрушка, часник, кріп, базилік, коріандр
Приготування:
Для цього рецепту я цибулю ріжу півкільцями. Моркву можна потерти на великій чи корейській тертці. На невеликій кількості рослинної олії обсмажуємо цибулю та моркву до напівготовності.

Поки вони смажаться підготуємо рибу. Ретельно миємо її, вважаємо лусочки. Зрізаємо ножицями у риби всі плавці та хвостові частини.

Видаляємо темну плівку, щоб риба не гірчила. Розрізаємо мінтай на порційні шматки.

За цей час цибуля та морква приготувалися. Наливаємо в сковороду окріп і робимо соус.

Додаємо м’який плавлений сир (у мене “Президент”) і трохи кетчупу, щоб у соусі була легка кислинка.

Додаю кетчуп, а не томатну пасту, бо в ньому є свій набір спецій. Додатково додаю спеції для риби.

Солимо і перчимо на смак і додаємо лавровий лист. Тепер викладаємо рибу у соус.

Ховаємо рибу під овочі. Накриваємо сковороду кришкою та на маленькому вогні готуємо протягом 15 хвилин.

Ось така смакота у нас виходить. Риба дуже ніжна і просочена всіма соками нашого неймовірного соусу.Джерело